SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETTE CEZALAR YÜZDE 50 ARTIRILACAK
15 Nisan 2020, Çarşamba

Sağlık-Sen’in yıllardır her platformda dile getirdiği ve yetkili mercilere başvurusunu yaptığı ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nın tüm maddeleri, TBMM’de kabul edildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan Sağlıkta Şiddet Yasası, Genel Kurul’da tüm partilerin onayıyla kabul edildi. İnsanımızın sağlığı için gece gündüz mesai sarf eden sağlık çalışanlarını en çok mağdur eden konulardan olan sağlıkta şiddet artık cezasız kalmayacak.
Yasaya göre, kamu ve özel sağlık kurum ile kuruluşlarında görev yapan sağlık personeliyle yardımcı sağlık personeline karşı, görevleri sebebiyle işlenen, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 'kasten yaralama', 'tehdit', 'hakaret' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarında, ilgili kanunlara göre tayin edilecek cezalar yarı oranında artırılacak. Söz konusu suçlarda hapis cezası ertelenmeyecek ve başka personel varsa mağdur çalışan işten çekilebilecek. 
“Yasalar Tavizsiz İşletilmeli”
Yasanın kabul edilmesiyle ilgili konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sözlü ve fiziksel şiddetin sağlık çalışanlarını en çok mağdur eden konulardan olduğunu dile getirdi. Şiddetin önlenmesi için yasaların tavizsiz işletilmesi gerektiğini vurgulayan Durmuş, “Yasanın yeni şiddet olaylarının önüne geçmesini temenni ediyoruz. Yıllardır fedakar sağlık çalışanlarımızın korunması için şiddet yasasının çıkarılması gerektiğini söylüyorduk. Mücadelemiz sonuç verdi ve mecliste grubu bulunan 5 partinin onayıyla Sağlıkta Şiddet Yasası onaylandı. Bu konuda emeği geçen başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve milletvekilleri olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ :