Teşkilat Eğitim Toplantılarımızın 4.sü Tamamlandı
05 Mart 2016, Cumartesi

Sendikamız tarafından düzenlenen Teşkilat Eğitim Toplantıları’nın 4.sü eğitim programları ve uzaktan eğitim programımızı tamamlayan temsilcilerimize sertifikalarının verilmesiyle tamamlandı.

Eğitim Programımızda, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek teşkilatımıza mevzuat ve toplu sözleşme kazanımlarımız hakkında sunum yaptı, soruları cevaplandırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarıyla ayrıca bir toplantı düzenleyen Örnek, çalışanların sorunlarını dinledi ve toplu sözleşme kazanımlarımız hakkında bilgi verdi.

SASAM İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın ise, Değerler Sendikacılığı konusunda sunum yaptı. Sendikacılığın tarihi ve ülkemizdeki sendikal gelişim konusunda bilgi veren Özaydın, örgütlülüğün önemine vurgu yaptı. Sendikanın sadece üyelerinin hak ve kazanımları için mücadele eden bir yapı olmadığını söyleyen Özaydın, sivil toplum örgütü olarak da önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı da sosyal medya konusunda sunum yaptı. Günümüzün en etkili iletişim kanallarından birinin sosyal medya olduğunu söyleyen Bostancı, bu mecranın ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Sosyal medyanın etkili bir iletişim kanalı olduğu kadar dikkat edilmesi gereken bir yönünün de olduğunu söyleyen Bostancı, paylaşılan bir mesajın geri dönüşünün olmadığını ifade etti.

Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ ise sunumunda, ‘Temsilci Etkileşim Becerileri’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sendikacılığın en önemli yollarından birisinin iletişim ve etkileşim olduğunu söyleyen Aladağ, bunun için de insanların bir birlerini anlamasının önemine dikkat çekti. En yakın arkadaşını tanıdığını düşünen birçok kişinin tanışıklığının yüzeysel olduğunu ifade eden Rahim Aladağ, “İnsanları etkilemek istiyorsak, onlara derdimizi anlatmak istiyorsak, onları sendikaya davet etmek istiyor ve bu davetin kabul edilmesini istiyorsak etkili bir dil kullanmalı, ikna edici olmalı ve güven vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Programın sonunda sendikamızın uzaktan eğitim programını bitiren temsilcilerimize sertifikaları Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuz tarafından verildi.

 

 

 

PAYLAŞ :